O Nama

Poljoprivredna emisija Boje zemlje započela je s emitiranjem 10. studenog 2018. godine, a emitira se na lokalnoj televiziji TV Nova u dva termina, premijerno subotom u 19 i 30 te reprizno nedjeljom u 10 i 30. Specijalizirana poljoprivredna emisija traje 20 – 30 minuta, a svi sadržaji dostupni su na web stranici i društvenim mrežama u multimedijalnom obliku. TV Novu možete pratiti na MAX TV-u, B NET-u te ISKON TV-u na području cijele Hrvatske. Možete nas pratiti i online na TV Nova LIVE.

Poljoprivredna emisija Boje zemlje u potpunosti se priprema na terenu. Bavimo se aktualnim poljoprivrednim temama, donosimo stručne savjete i informacije o aktualnim natječajima i mjerama. Donosimo novosti iz svijeta poljoprivrede i upoznajemo s radom poljoprivrednika u Istri, ali i šire. Posjećuju se poljoprivrednici, ali i hobisti, te razne poljoprivredne manifestacije. Želimo zabilježiti i popularizirati istarsku poljoprivrednu tradiciju, autohtone proizvode i rad na zemlji.

Pristup u realizaciji emisije razlikuje se od pristupa poljoprivrednim temama u produkciji lokalnih medija. Kao vanjska produkcija, u mogućnosti smo na proizvodnju i realizaciju utrošiti puno više vremena i sredstava čime sadržaj dobiva na kvaliteti.

Autorica projekta poljoprivredne emisije Boje zemlje je Kristina Macuka, diplomirana novinarka. Novinarstvo je diplomirala na Fakultetu političhih znanosti 2014. godine. Televizijsko novinarstvo zavoljela je u podrumu u Lepušićevoj 6, na Televiziji student, projektu prof. dr. sc Tene Perišin.

U poljoprivrednoj emisiji Boje zemlje surađujemo s Markom Bijažićem, umirovljenim poljoprivrednim novinarom koji svojim znanjem o poljoprivredi i narodnim običajima obogaćuje naš sadržaj.

Kombinacija mladenačkog entuzijazma i dugogodišnjeg iskustva rezultirala je projektom Boje zemlje. Kako bi upotpunili svoje zadovoljstvo i donijeli vam kvalitetan i malo drugačiji sadržaj trudit ćemo se iz tjedna u tjedan.

Proizvodnju prve sezone poljoprivredne emisije Boje zemlje omogućio je generalni sponzor agrarija SIN AGRO.