O Nama

Boje zemlje je mjesto gdje ćete pronaći novosti iz svijeta poljoprivrede i mora. Upoznajemo vas s radom poljoprivrednika u Istri, ali i šire. Posjećujemo poljoprivrednike, ali i hobiste te razne poljoprivredne manifestacije. Želimo zabilježiti i popularizirati istarsku poljoprivrednu tradiciju, autohtone proizvode i rad na zemlji. Osim poljoprivrede, donosimo priče s mora i priče o moru. Upoznajemo vas s običajima i kulturnom baštinom ribarskih mjesta, vodimo na ribarske manifestacije i jadransko podmorje.

Autorica projekta Boje zemlje je Kristina Macuka, diplomirana novinarka. Novinarstvo, smjer televizija je diplomirala na Fakultetu političhih znanosti 2014. godine. Na putu očuvanja istarske poljoprivredne tradicije i običaja pridružio se i Marko Bijažić, umirovljeni poljoprivredni novinar koji svojim znanjem o poljoprivredi i narodnim običajima obogaćuje naš sadržaj.

Kruna našeg rada je TV emisija Boje zemlje koja se emitira u dva izdanja: zelenom i plavom, odnosno tematski je podijeljeno na poljoprivredu i more.

Poljoprivredna emisija Boje zemlje započela je s emitiranjem 10. studenog 2018. godine, a emitira se na lokalnoj istarskoj televiziji TV Nova u dva termina, premijerno nedjeljom u 12 sati te reprizno ponedjeljkom u 17 i 30. Specijalizirana poljoprivredna emisija traje 20 – 30 minuta, a svi sadržaji dostupni su na web stranici i društvenim mrežama u multimedijalnom obliku. Isto tako, Boje zemlje se emitira i na Poljoprivrednoj te Varaždinskoj televiziji.

Pristup u realizaciji emisije razlikuje se od pristupa poljoprivrednim temama u produkciji lokalnih medija. Kao vanjska produkcija, u mogućnosti smo na proizvodnju i realizaciju utrošiti puno više vremena i sredstava čime sadržaj dobiva na kvaliteti.

Kombinacija mladenačkog entuzijazma i dugogodišnjeg iskustva rezultirala je projektom Boje zemlje. Kako bi upotpunili svoje zadovoljstvo i donijeli vam kvalitetan i malo drugačiji sadržaj trudit ćemo se iz dana u dan.

IMPRESSUM

NAKLADNIK:
Obrt BOJE ZEMLJE, vl. Kristina Macuka
Loborika 37
Loborika

GLAVNA UREDNICA:
Kristina Macuka
kristinamacuka@bojezemlje.hr

KONTAKT REDAKCIJE:
press@bojezemlje.hr

KONTAKT ZA OGLAŠAVANJE:
marketing@bojezemlje.hr

Portal Boje zemlje upisan je u Knjigu pružatelja elektroničkih publikacija
08.04.2022. godine.