Odlazimo u Santa Marinu, malo ribarsko mjesto na istočnoj obali Istre. Tamo nas čekaju Sandro, Toni i Karlo i vode u obilazak njihovog uzgajališta dagnji.
Iako je do prave sezone dagnji preostalo dosta vremena, njihovi uzgajivači svakodnevno obilaze morska polja na kojima se uzgaja ova, najznačajnija vrsta školjkaša na našoj obali. Zima je na uzgajalištu dagnji rezervirana za održavanje, presađivanje i pripremu školjki za drugu sezonu.
Svakih pet metara vezana je jedna bova, a između njih na konopu, nalaze se rešte veličine dva do pet metara.
Nakon što se očiste od nečistoća i sortiraju, pune se u rešte i vraćaju natrag u more.
U zimskim mjesecima, dagnje se slabije plasiraju i prodaju jer su puno manje nego ljeti.
Pomoć u podizanju uzgajališta školjki obitelji Stojnić stigla je iz Europe.
Bez obzira na plasman i konzumaciju, redovito se vrše sve kontrole.