Prošli je vikend pulski jedriličarski klub Vega ugostio tristotinjak jedriličara na jubilarnoj, tridesetoj međunarodnoj jedriličarskoj regati Sveti Nikola i prvom memorijalu Vladimir Barbić.

Više od sto jedriličarskih klubova iz cijele Europe stiglo je prošli vikend u Pulu  na jubilarnu, tridesetu Regatu sveti Nikola, jednu od vodećih europskih regata u malim klasama.

Jedriličari iz hrvatskih, ali i europskih klubova rado dolaze jedrit u pulski akvatorij. Uvjeti za jedrenje su dobri, još uvijek je toplo, a organizacija uvijek na visokoj razini.

Savršeni uvjeti za iskusnije jedriličare, mlađe su natjerali na raniji povratak na kopno. Neki od njih su i najmlađi članovi Vege koji su tek ovo ljeto počeli jedriti.

U najbrojnijoj klasi – Optimist, pobjedio je Josip Tafra iz splitskog JK Labuda. U klasi ILCA4 pobijedio je Tedi Leonardelli iz JK Vega dok je u klasi ILCA6 Antun Tomašević JK Labud. U olimpijskoj klasi ILCA6 za žene koja se boduje za svjetsku jedriličarsku ljestvicu pobijedila je Petra Mastelić iz JK Labud. U spomen na Vladimira Barbića, predsjednika Vege i jednog od začetnika Regate sveti Nikola. od ove će se godine osim pojedinačnih nagrada dijeliti i nagrade za najuspješniji klub u klasama Optimist i ILCA. Najbolji u klasi ILCA bili su domaćini JK Vega, dok su u klasi optimist bili najbolji jedriličari iz finskog JK Helsingfors.

Bio je to i odličan vikend s dobrim vjetrom u jedra za sve koji su u Pulu došli zajedriti, i za one koji su sa sobom ponijeli nagrade, ali i za one koji će to učiniti na nekoj od budućih regati.