Prosinac je uvijek pun događanja na pulskoj tržnici. Program kreće 1. prosinca kada u goste dolaze korisnici Prihvatilišta za beskućnike koji će tijekom tri dana prodavati svoje rukotvorine. Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Pula potiče korisnike da se uključe u kreativne radionice i stvaraju prigodne božićne ukrase i poklone od 1. do 3. prosinca u jutarnjem terminu.

U subotu 3. prosinca, pored lokalnih izlagača u sklopu manifestacija Mirisi i okusi te HandMade by Markat, od 10:30 sati na pulskoj tržnici dočekat će vas vesele note. U gostima su članovi Big Benda Pula koji će zagrijati atmosferu svojim nastupom.

Izlagači su u gostima tijekom cijelog mjeseca, a nudit će ukusne, mirisne i korisne proizvode. Priliku za pronalaženje božićnog poklona pružit će i učenici OŠ Marčana PO Loborika koji na pulski mrkat dolaze u petak 9. prosinca.

U subotu, 10. prosinca s početkom u 10:30 sati počinje glazbeno adventsko jutro uz Domino Band, dok će 17. prosinca na trgu zasvirati Side Effects. U 12:30 biti će uručivanje certifikata Proizvod hrvatskog seljaka zakupcima pulske tržnice.

Ususret Božiću, od ponedjeljka do subote, od 19. do 24.studenoga, izlagači Mirisa i okusa te HandMade proizvoda bit će svakoga dana na lokaciji pored zgrade tržnice od 8 do 13 sati. U subotu, 24. prosinca za građane se priprema posebna poslastica – crni rižot uz veliki povratak Velike padele i uz glazbenu podlogu grupe In Vino Veritas.

Kraj godine proslavit će se s drugom delicijom. U Velikoj padeli će se pripremati fritaja od 2023 jaja, a za veselje ususret 2023. pobrinut će se Anelidi i Vesna Nežić Ružić.