Zbog velikog interesa ponavlja se trodnevni tečaj rezidbe maslina u organizaciji udruge Istarsko – Ekomuzej u sklopu Međunarodnog centra za razvoj INTERNATURAL. Zahvaljujući podršci Dobrotvornog fonda Intesa Sanpaolo i partnerstvu s organizacijom Slow Food, udruga ISTARSKO – Ekomuzej iz Vodnjana pokrenula je projekt Slow Food na djelu – mladi ljudi i budućnost prehrambenog sustava u Hrvatskoj. U sklopu tog projekta organizirat će se niz edukacijskih programa i susreta sa stručnjacima, poput ovog Tečaja. Dio aktivnosti održavat će se uživo u Vodnjanu, dok će dio radionica s međunarodno priznatim stručnjacima i agronomima biti dostupan putem interneta.
Cilj tečaja je podučiti sudionike osnovama fiziologije i biologije masline, uzgojnim oblicima, tehnikama rezidbe i alatima za rezidbu te praktičnim vještinama rezidbe mladih stabala masline, stabala u rodu, starih stabala, te regeneracije istih.
Tečaj će započeti u petak 26. ožujka u 18 sati s teorijskim dijelom. Nastavlja se u subotu i nedjelju s praktičnim vježbama tijekom kojih će polaznici moći u praksi primijeniti svoja znanja, radeći u manjim grupama na Didaktičkoj farmi koja se nalazi u sklopu OŠ Vodnjan. Polaznike će kroz tečaj voditi agronom Edi Pastrovicchio.
Projekt Slow Food na djelu – mladi ljudi i budućnost prehrambenog sustava u Hrvatskoj djelomično sufinancira kotizaciju teorijskog dijela predavanja, dok cijena za praktični dio tečaja iznosi 650,00 kuna. U cijenu su uključeni tiskani materijal s predavanja, certifikat o sudjelovanju, subotnji ručak te nedjeljna degustacija domaćih delicija.
Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen.
Prijaviti se možete do četvrtka 25. ožujka na telefon 099 350 3590, e-mail info@istrian.org ili putem linka.