Otvorene su prijave na društveno uključive vrtlarske radionice koje se održavaju u četvrtak 25. svibnja u Društvenom vrtu na Gregovici! Radionice u organizaciji Zelene Istre vodi inženjerka ekološke poljoprivrede Ivana Keller. Prijaviti se možete za termin od 9 do 12 sati ili od 15 do 18 sati. Osiguran je pristup za osobe s invaliditetom, a po potrebi i tumač znakovnog jezika.

Tijekom radionica izrađuju se dvije osjetilne gredice. U njih se sade trajnice, odnosno mediteransko aromatično bilje te bobičasto voće. U dvije povišene gredice – oblikovane u skladu s potrebama osoba s invaliditetom koje koriste invalidska kolica – sadi se rajčica, bosiljak, peršin, salate i paprike. Sije se i sjeme kadifice, dragoljuba i turskog karanfila.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a prednost imaju osobe s invaliditetom te osobe koje su se spremne angažirati kao volonteri u Društvenom vrtu, prema vlastitim mogućnostima. U Društvenom vrtu i do vrta osiguran je pristup za osobe s invaliditetom smanjene pokretljivosti, a po potrebi se može angažirati i tumač znakovnog jezika.

Radionice se provode u sklopu projekta Za(VRT)imo za inkluziju zajedno!.