U sklopu bogatog programa Ustanove i Udruge “Kuća o batani”, Rovinj je već od 4. prosinca zaronio u blagdansko ozračje ispunjeno radionicama, animiranim filmovima na rovinjskom dijalektu, glazbenim izvedbama te raznovrsnom gastro ponudom.

Jedan od istaknutih događaja u ovogodišnjem blagdanskom repertoaru je izložba pod nazivom “Nadàl in famìa – Božić u obitelji – Natale in famiglia”, koja je svečano otvorena 6. prosinca i trajat će do 6. siječnja 2024. Izložba nudi uvid u tradiciju Božića kroz prizmu obiteljskih vrijednosti, a posjetitelji će imati priliku doživjeti jedinstvenu atmosferu koja će ih provesti kroz različite aspekte blagdana.

Posebna pažnja posvećena je djeci, s brojnim radionicama i projekcijama animiranih filmova na rovinjskom dijalektu. Ovaj edukativni i zabavni sadržaj doprinosi stvaranju nezaboravnih trenutaka za najmlađe posjetitelje.

Glazbeni program dodatno obogaćuje blagdansku atmosferu, a nastupi umjetnika poput “Serđo Valić – Duo Magnolija”, “Le nuove quattro colonne”, “SAC/KUD Marco Garbin”, te Komorni zbor “Rubino” garantiraju glazbene užitke za svačiji ukus.

Gastro ponuda također ima važno mjesto u programu, a posebno se ističu događaji poput “Marenda na badnjak” 24. prosinca, “Zajednička marenda za kraj godine” 31. prosinca te “Zdravica za dobar početak godine” 1. siječnja.

Unatoč raznovrsnom programu, posjetitelji će imati priliku istražiti i adventsku kućicu “Batane” te posjetiti sam Ekomuzej, čime će doživjeti duh Rovinja na jedinstven način.