Eko aktivisti Vodnjanštine pozivaju građane da se priključe eko akciji čišćenja kako bi zajedničkim snagama ostvarili cilj: ČIST I ZDRAV OKOLIŠ.

FOTO: Cinzia Boljun Papić

Akcija čišćenja održat će se 25.ožujka kada Eko aktivisti Vodnjanštine – Eco attivisti del Dignanese slave treću godišnjicu djelovanja. Dosad su organizirali i proveli više od 20 akcija čišćenja. Treći će rođendan proslaviti, kako drugačije nego velikom akcijom čišćenja zelenih površina na području Vodnjanštine zajedno s djelatnicima Šumarije Pula te u suradnji s komunalnim poduzećem Contrada.

Eko aktivisti Vodnjanštine – Eco attivisti del Dignanese je građanska inicijativa koja okuplja desetak stalnih volontera koji organiziraju i sudjeluju na akcijama čišćenja u koje se uključuju i ostali građani.

FOTO: Cinzia Boljun Papić

Naš je cilj surađivati svi zajedno kako bismo ostvarili zajednički cilj: čist i zdrav okoliš. Smatramo da građani moraju biti aktivni u zajednici jer svatko od nas može doprinijeti izgledu i čistoči okoliša!

Čišćenje će se održati na dvije lokacije, kod naplatnih kućica Jug Vodnjan, šumski predio Kanagrota te industrijska zona Galižana i Loborike, šumski predio Vinjan. Okupljanje svih zainteresiranih građana predviđeno je u 8 sati na benziskoj postaji Petrol u Vodnjanu.

FOTO: Cinzia Boljun Papić

Aktivistica Cinzia Boljun Papić naglašava da je čovjek dio prirode i ako je priroda čista, čovjek se bolje osjeća. Priroda je naš dom, naše zajedničko dvorište i moramo je njegovati i čuvati. Smatramo da se davanjem dobrog primjera mogu promijeniti loše navike građana.

FOTO: Cinzia Boljun Papić

Ako nas neki građani smatraju čudnima jer čistimo zajednički okoliš, jer želimo živjeti u civiliziranom i naprednom društvu, jer želimo biti aktivni u zajednici, jer ne želimo samo o tome pričati nego konkretno djelovati za čist i zdrav okoliš te za opću dobrobit društva, jer želimo biti dobar primjer, posebice mlađim generacijama, jer se borimo za svoja uvjerenja te za napredno društvo kakvo želimo, onda smo ponosni na svoje čudaštvo!, naglašava Cinzia.

Za sudionike su osigurane zaštitne rukavice i vreće za skupljanje otpada. Nakon odrađenog posla, za sudionike će biti osigurana marenda.