U susret Međunarodnom danu voda (22. ožujak) i Danu planeta Zemlje (22. travnja), Grad Pazin zajedno s Turističkom zajednicom središnje Istre i komunalnim poduzećem Usluga d.o.o, uputio je poziv građanima da prijave lokacije koje žele očistiti od nakupljenog smeća.

Ističu kako svi vole sunčane vikende provesti u prirodi na svježem zraku, a mnogi se u šetnjama susreću s odbačenim otpadom kojeg ima sve više na svakom koraku. Pozivaju na čišćenje Pazina i okolice zajedno s djecom i mladima kako bi se podignula razina svijesti uključivanjem u ekološke akcije očuvanja okoliša i prirode koja nas okružuje. Otpad u prirodi problem je koji ozbiljno ugrožava život budućih generacija i ima sve veći utjecaj na zdravlje cijele zajednice, naglašavaju.

Termini čišćenja organizirat će se oko navedenih datuma; oko 22. ožujka povodom Dana voda. Prijavu lokacije uz potok, izvore, lokve, vodu te vrijeme i mjesto okupljanja potrebno je poslati do petka 17.ožujka 2023. godine na e-mail manifestacije@pazin.hr.

Oko 22. travnja povodom Dana planete zemlje održat će se drugo čišćenje, a lokacije, vrijeme i mjesto okupljanja se mogu prijaviti do petka, 17.ožujka 2023. godine na e-mail  manifestacije@pazin.hr.

Grad Pazin prikupit će sve prijavljene lokacije, napraviti raspored čišćenja i primati prijave volontera i volonterki koji se želi pridružiti akciji čišćenja. Prijave za sudjelovanje u akciji čišćenja koje uključuju ime i prezime te broj telefona, uz naznaku termina, također se šalju na navedeni mail. Za sve sudionike bit će osiguran potrošni materijal (rukavice, vrećice za otpad), te okrjepa i piće. Usluga d.o.o. će na lokacije dovesti kontejnere za odvoz otpada.

Sljedeća šetnja i boravak u čistoj prirodi svima će biti ugodnija – zahvaljujući upravo Vama!