Udruga Labin Zdravi grad u suradnji s mjesnim odborima Kature i Rabac provodi projekt RE-Generacija. Kroz projekt se provode likovne radionice za osobe treće životne dobi koje su započele u rujnu i traju do kraja studenog. Otvorene su prijave za radionice vrtlarstva za osobe treće životne dobi koje će se provoditi tijekom listopada. Radionice će se provoditi jednom tjedno u mjesnom odboru Kature i jednom tjedno u mjesnom odboru Rabac.

Radionice vrtlarstva vodit će Lori Luketa Dagostin, dipl. ing. pejzažne arhitekture i predsjednica udruge Put. Polaznici će se upoznati s osnovama vrtlarstva i sadnje cvijeća, ali i voća i povrća. Zajednički će saditi biljke koje će ukrasiti prostorije mjesnih odbora, ali i njihove vlastite domove. U sklopu radionica udruga Labin Zdravi grad osigurat će se sav materijal i opremu za rad (raznovrsne biljke za sadnju, posude, zemlja, tegle, lopatice, i dr.), te organizirati za polaznike  posjetu jednom proizvođaču voća i povrća na području Istre.

Prijave za radionice vrtlarstva se šalju na mail: labin.zdravi.grad@gmail.com ili telefonom na broj 099 5433 513 najkasnije do 30. rujna 2022. Radionice su za sve sudionike besplatne, a broj polaznika je ograničen.

Cilj projekta “RE-Generacija” je povećanje kvalitete života osoba treće životne dobi, aktivno provođenje njihovog slobodnog vremena, pojačanje njihove društvene aktivnosti i razine njihove socijalizacije. Projekt RE-Generacija financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra iz Fonda gradova i općina, te Grad Labin.