Kućice koje se koriste za vrijeme Adventa u Puli, biti će postavljene na pulskim tržnicama kako bi se djelomično otvorile zelene tržnice u Puli. Ovom prilikom Grad Pula i Pula Film Festival dali su ih na besplatno korištenje OPG-ima za prodaju svojih proizvoda.

Na tržnici u centru postavit će se jedanaest, a na Verudi četiri kućice. Iz Tržnice javljaju kako su te aktivnosti poduzete na temelju posljednjeg naputka Stožera civilne zaštite RH gdje je dozvoljen rad tržnica koje su čvrsti i u potpunosti zatvoreni objekti, imaju prodavaonice i kioske.

Na ovaj način dodatno će se omogućiti kupovanje svježih i zdravih namirnica koje neki stanovnici nisu mogli na drugačiji način nabavljati. Kupnja će biti moguća od subote, 4. travnja 2020. godine, a radno vrijeme je od 8 do 13 sati, dok su Uskrs i uskrsni ponedjeljak neradni dani

Napominju svim posjetiteljima pulskih tržnica da je i nadalje nužno strogo pridržavanje mjera i uputa Stožera civilne zaštite RH pa se mole da poštuju sve preventivne mjere kako bi svojim ponašanjem  omogućili trgovcima da rade u ovim iznimno teškim uvjetima.

Uputa za kupce i posjetitelje tržnica je da:

  • ne stvaraju gužve već da se kreću prema uputama zaštitara ili redara u sklopu tržnice;
  • uvažavaju propisanu udaljenost od 2 metra između 2 kupca;
  • koriste sredstva za dezinfekciju koja se nalaze u prostoru tržnice, a osobno da dolaze sa svojom zaštitnom maskicom i rukavicama.