Domaća eno-gastro ponuda, prekrasan ambijent Baronovog korta i kvartet Istria pokazali su se ove godine kao dobitna kombinacija za Feštu vina i turizma u Svetom Martinu.
 
Nakon dvije godine pauze, manifestacija se vratila u punom jeku i okupila brojne posjetitelje. U sklopu 18. smotre vina, u organizaciji udruge Trs, svoja je vina predstavilo jedanaest lokalnih proizvođača: vinarija Fuhtar, vinarija Matiška, vinarija Romeo, vinarija Bačac, vinarija Juričić, vinarija Licul, vinarija Čule, vinarija Kos, vinarija Vozila i vinarija Dundara.
FOTO: TZ Sveta Nedelja
FOTO: TZ Sveta Nedelja
Agroturizmi Pineta i Giovanna Allegra bili su prisutni svojim gastro delicijama od domaće maneštre, kobasica, palente i njoka s gulašem do najpopularnijeg domaćeg pršuta, sira i pancete.
 
Prvo izdanje Jazz&Wine u pineti je okupilo znatan broj posjetitelja uz izvedbu Mikuljana & Razz Wind Factorya uz nevjerojatan vokal Lovra Mirtha. Manifestacija je uključila humanitarnu akciju Svi za Davida od strane udruge Mendula, a u koju su se ovog puta uključili i članovi Društva gljivara Labinšćine Martinčica.