U novoj sezoni, ostvarili smo jednu novu suradnju. Radi se o zajedničkom projektu s Emilom Perdecom, našim poznatim someljerom. U nastavku saznajte o čemu se točno radi.

Tinja by Emil Perdec zajednički je projekt s priznatim sommellierom s kojim smo krajem ljeta krenuli u pohod na vinske podrume.

Emil ističe pojašnjava kako je TINJA drvena bačva koja se nekada koristila za transport grožđa za vrijeme berbe od vinograda do prerade. Danas su tinju zamijenile plastične kašete i plastične bačve koje je puno lakše održavati. Istu takvu je imao njegov pokojni djed i to je poslužilo kao inspiracija za ime wine bara koji je bio među prvima u Istri. Nažalost Emilov wine bar više ne radi, ali Tinja je sad postala jedna platforma, jedan youtube kanal koji preko kojeg se želi doprijeti do ljubitelja vina i upoznati ih s ponudom vrhunskih vina.

Kristina Macuka, urednica poljoprivredne emisije Boje zemlje ističe kako projekt ima veliku vrijednost jer se radi o pozitivnim pričama, a upravo su pozitivne priče ono što se želi promovirati kroz emisiju Boje zemlje. Krenuli smo s pričama o vinarima, ali tu će biti mjesta i za predstavljanje vinskih regija, predstavljanje eno-gastronomskih ponuda, svega pomalo. Ne smijemo odmah sve otkriti.

Krećemo od doma, gdje nam ne nedostaje vrhunskih vina i vrhunskih vinara. Trudit ćemo se upoznati vas s vinarima koji nisu široko poznati, ali zaslužuju svojih pet minuta.

Vjerujemo kako će ova suradnja zabilježiti puno lijepih priča i upoznati vas s vrhunskim vinarima, ali i načinu kušanja te sljubljivanju vina s tradicionalnom i modernom kuhinjom.

Zajedno možemo jako puno. Pozitivnih priča i vrhunskih vina u Istri ne nedostaje, a našim vinarima, bez obzira na prepoznatljivost na tržištu, potrebna je naša potpora i medijski prostor. Upravo će to i dobiti na dva kanala, Emilovom youtube kanalu i poljoprivrednoj emisiji Boje zemlje.