Odlazimo u Cervignano del Friuli, u najveći vinograd sjeverne Italije. Tamo je ove godine održan najveći vinogradarski sajam, enovitis in Campo.

Enovitis in Campo vinogradarski je sajam koji se svake godine održava na drugom mjestu u Italiji. Prezentacija i predstavljanje najnovije tehnologije, materijala i opreme odvija se direktno u vinogradu gdje posjetitelji mogu iz prve ruke vidjeti kako mehanizacija funkcionira na terenu.

Enovitis in Campo uvijek se održava u vinogradima istaknutih vinarija. Ove je godine prvi put sajam održan u talijanskoj regiji Friuli Venezia Giulia i to u najvjećem vinogradu Sjeverne Italije.  Na 500 hektara prostire se vinograd vinarije Tenuta Ca’Bolani koja je ovogodišnji domaćin najvećeg sajma vinogradarstva.

Sve potrebno za vinograd, mehanizaciju i raznu opremu posjetitelji mogu vidjeti kako funkcionira u realnim uvjetima u vinogradu.

Na ovaj sajam stižu posjetitelji iz raznih zemalja kako bi osim upoznavanja najnovih mehanizacija stekli nove kontakte i iskustva. Priliku za posjet sajmu iskoristili su i istarski vinari i vinogradari.