Vodimo Vas u Torino na međunarodni festival okusa Terra madre. Proizvođači iz cijelog svijeta okupili su se kako bi predstavili svoju tradiciju kroz proizvodnju prehrambenih proizvoda prema načelima dobre, čiste i pravedne proizvodnje hrane.

U torinskom postindustrijskom parku Dora gdje su do devedesetih godina prošlog stoljeća bili smješteni veliki proizvodni pogoni Fiata i Michelina održan je veliki festival okusa Terra Madre. Manifestacija koja se održava svake druge godine, sajam je bioraznolikosti koji okuplja Slow food zajednice iz cijelog  svijeta.

Tema ovogodišnje manifestacije Terra madre bila je regeneracija – vraćanje korjenima i osnovi prehrane.

Ove godine, u Torino je stiglo oko 3000 delegata iz 130 država.

U Torino je stigla i delegacija iz Hrvatske, Slow food zajednica iz Vodnjana.

Razni okusi iz cijelog svijeta, izložba žitarica, sjemena, ali i svjetski vrt u kojem su se mogle pronaći kulture iz cijelog svijeta privlačili su pozornost posjetitelja.

U pet dana, manifestaciju je posjetilo oko 400 tisuća posjetitelja koji su imali priliku kroz svjetske okuse dotaknuti daleke zemlje i kulture. Terra madre i ove je godine ujedinila slow food zajednice iz cijelog svijeta s ciljem očuvanja bioraznolikosti i motivacije za proizvodnjom dobre, čiste i pravedne hrane, ali i konzumacije lokalnih proizvoda.