Ne propustite međunarodnu prodajnu izložbu pčelarske opreme i proizvoda i stručno edukativni skup: 15. Dani meda u petak i subotu 28. i 29. veljače. Manifestacija se održava u prostirima gradsko školske sportske dvorane u Pazinu. Bogati program započinje u petak svečanim otvorenjem koje je zakazano za 10 sati. U sajmenom prostoru osim raznih proizvoda za posjetitelje pripremljena i degustacija Pazinskog mednog cukerančića. Dodjela priznanja za najbolje ocjenjene vrste meda održat će se u 17 i 30.

Subota je rezervirana za edukacije. U dvorani za predavanja održat će se razna predavanja na temu pčela i pčelarstva.

9:30 – 10:30 Kako umanjiti rizik stradavanja pčela zbog korištenja pesticida – dr.sc. Nediljko Landeka

10:30 – 11:45 Blokatori matica – prednosti prekida legla pčelinje zajednice u sezoni – Josip Dolenc

11:45 – 14:00 Sakupljanje, prerada i upotreba propolisa – Vlado Pušnik

U sklopu Dana meda nastavljaju se i 4. Dani mednih delicija, gastronomska ponuda jela s pčelinjim proizvodima u ugostiteljskim objektima na području središnje Istre. Dani mednih delicija odvijaju se tijekom veljače u jedanaest ugostiteljskih objekata, a nude se razni specijaliteti obogaćeni pčelinjim proizvodima. Menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta dostupan je po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna.

Međunarodnu prodajnu izložbu pčelarske opreme, pčelarskih proizvoda i stručno edukativni skup, Dani meda, organizira Udruga pčelara “Lipa” Pazin, pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Pazina, u suorganizaciji LAG-a “Središnja Istra”, Turističke zajednice središnje Istre, Udruženja obrtnika Pazin i Hrvatskog pčelarskog saveza.

Izložba je otvorena 28. veljače 2020. od 10:00 do 19:00 sati i 29. veljače 2020. od 8:00 do 19:00 sati. Ulaz na izložbu i predavanja je besplatan.

Detaljnije o izložbi i Udruzi pčelara Lipa Pazin saznajte ovdje.

Vidimo se drugi vikend u Pazinu.