U Rovinjskom selu održan je deveti Festival istarske supe. Druženja i dobrih supa nije nedostajalo. Radi se o fešti koju je započela grupa entuzijasta kako bi promovirali istarsku supu i objedinili domaće proizvođače i proizvode Rovinjštine.

Festival je ove godine okupio devet ekipa koje su se natjecale u pripremi tradicionalne i kreativne supe. Timovi koji su sudjelovali jesu: Studis – VELERI s Veleučilišta Rijeka koji su supu pripremali sa studentskim vinom i vinima Poletti, zatim tim Specijalisti koji su supu pripremali s vinima iz podruma Vina Cossetto i Agapito Vina, tim In Sylvis koji je supe pripremao s vinima In Sylvis Vina. Natjecali su se i timovi Prikodraga koji su koristili vina Fameje Matošević, zatim tim Čuvari Istrijanskeh Užanci iz Žminja, tim Rekreativo iz Rovinjskog Sela, tim Strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja, tim Agrorovinja i tim Moramo i to provati.  Po prvi puta se ocjenjivala i „najbolja kumpanija“ – najbolje prezentirani i ekipirani tim. Ocjenjivačku komisiju činili su: predsjednica Blanka Sinčić Pulić, novinar Davor Šišović i Vladimir Torbica, pročelnik Upravnog odjela Istarske županije za kulturu i zavičajnost.

Ove godine sve su nagrade otišle istoj ekipi. Čuvari Istrijanskeh Užanci iz Žminja osvojili su  nagradu za najbolju tradicionalnu, kreativnu supu te nagradu za najbolju kumpaniju.

Festival Istarske supe i ove je godine začinjen veselom atmosferom i dobrim društvom, najvažnijih elemenata u pripremi supe.