U sklopu akcije Crveni križ u plavom okviru pedesetak volontera  uključilo se u akciju čišćenja mora i priobalja u štinjanskoj uvali Zonchi. Prikupljeno je 10 kubika otpada i to ponajviše guma, naplavina te plastične i staklene ambalaže.

Gradsko društvo Crvenog križa Pula u suradnji s Gradom, Turističkom zajednicom i Zajednicom tehničke kulture Pula te Savezom ronilačkih klubova organiziralo je eko akciju čišćenja pulskog akvatorija i priobalja. U akciji je sudjelovalo preko 50 volontera, mještani, djelatnici Grada Pule, vatrogasci, ronioci…

U akciji je prikupljeno 10 kubika otpada među kojim je bilo svega, a najviše guma, naplavina te plastične i staklene ambalaže. A osim obale, čistilo se i pod vodom.

Svaka akcija čišćenja smeća vrijedna je spomena, međutim osim samog čišćenja valja poraditi i na osvještavanju javnosti i edukaciji.

Na edukaciji i osvještavanju mještana radi se upravo na ovakvim akcijama. Brojke volontera koji se odazivaju pokazatelj su sve veće svijesti o onečišćenju okoliša. Međutim, najbolji pokazatelj ekološke osviještenosti biti će dan kad ove akcije više neće biti potrebne.