Na pulskoj Tržnici od 21. do 26. kolovoza 2023. godine održava se manifestaciju pod nazivom Zeleno i Plavo u Puli u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija. Na sajmu se predstavljaju izlagači s raznim slavonskim delicijama, suhomesnatim proizvodima, tradicionalnim rukotvorinama, nakitom, voćem i povrćem, pekarskim proizvodima, kolačima, fritulama, medom i medenim proizvodima, uljem, antikvitetima, čajevima, kozmetikom te slikama. Proizvodi se mogu kupiti u vremenu od 8,00 do 20,00 sati. Svakoga dana u 11,30 na Trgu 1.svibnja posjetitelji će moći će uživati u slavonskom čobancu pripremljenom po starinskom receptu.

Udruga branitelja proizvođača Panonija okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge i kućne radinosti. Prije osam godina udružili su se zbog promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih  i drugih autohtonih proizvoda te zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata zasukali su rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće, te Zeleno i Plavo po kojima je postala prepoznatljiva. U Istru redovito dolaze na Ucvirken fest i Dane maslinovog ulja.