U organizaciji udruge Zelena Istra, održana je kreativna upcycling radionica u Radioni Re-Geppetto. Radionica je održana u sklopu projekta Communities go circular, a sudionici su imali priliku stari tekstil prenamijeniti u nešto novo, pod stručnim vodstvom poznate pulske kostimografkinje i lutkarice Marine Štemberger te u suradnji s udrugom 2K-KempKatze iz Rojca.

FOTO: Zelena Istra

Radionica naglašava važnost smanjenja količine tekstila koji kupujemo i potiče na njegovanje originalnog i kreativnog stila kroz upcycling. Za ovu priliku, sudionici su donijeli svoje stare komade tekstila koje su redizajnirali u nove predmete. U ugodnoj i kreativnoj atmosferi nastale su nove, kreativne torbe, jakne, hlače i drugi odjevni predmeti uz korisne savjete koji potiču predmete uz korisne i stručne savjete koji potiču na njegovanje originalnog i kreativnog stila kroz upcycling.

FOTO: Zelena Istra

Ova radionica je samo jedna u nizu sličnih događaja koje organizira udruga Zelena Istra. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže budućim radionicama i doprinesu očuvanju okoliša na lokalnoj razini. Radiona Re-Geppetto, smještena u Društvenom centru Rojc, pruža prostor građanima koji žele popraviti i produžiti životni vijek svojih proizvoda. Radionom upravlja Savez udruga Rojca, a programe kreira Udruga Zelena Istra.