Proizvodi lokalnih OPG-ova koje nudi kaštelirska Butiga već su sad prepoznatljivi po svojoj vrhunskoj kvaliteti, a svi odreda nose oznaku kvalitete “Original Kaštelir-Labinci”. To je dodatna potvrda da ste kupnje vrhunskih proizvoda kaštelirskog kraja.

Linda Grebac, direktorica TZ Općine Kaštelir-Labinci i Marko Bratović, Poljoprivredna udruga Vitis FOTO: Manuel Paljuh

Turistička zajednica Općine Kaštelir-Labinci prijavila se na natječaj Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, te za projekt “Unaprjeđenje turističke ponude dodjelom oznake kvalitete poljoprivrednih oznaka” odobreno je 4264,31 eura. Zahvaljujući tim sredstvima napravljen je prepoznatljivi znak koji će se nalaziti na svim proizvodima s područja Kaštelira i Labinaca, koji se u ovom trenutku prodaju u Butigi. Dosad su napravljene naljepnice, škartoc s oznakom, selotejp trake, papir za zamotavanje, kutije te vizit karte. Za dizajn oznake zaslužan je MAKE Creative Design Studio, a naziv je osmislila agencija Premium Image.

FOTO: Manuel Paljuh

Butiga je, kao što je već poznato, rezultat zajedničke suradnje Općine Kaštelir-Labinci, Turističke zajednice Općine Kaštelir-Labinci i Poljoprivredne udruge Vitis. Pravi je primjer kako treba izgledati produkt održivog, ruralnog turizma. Osmišljena je kao snažna podrška proizvođačima s područja Kaštelira i Labinaca. Uređena u zgradi nekadašnje autobusne čekaonice, postala je unikatan primjer prodavaonice koja posjetiteljima nudi domaće, lokalne delicije tijekom cijele godine. Projekt osmišljavanja oznake kvalitete “Original Kaštelir-Labinci” logičan je slijed razvoja i napretka projekata u ovoj ruralnoj zajednici i turizma na tom području, tim više što su Kaštelir-Labinci uvršteni u mrežu Najbolja turistička sela svijeta prema UNWTO-u.