Tinja wine by Emil Perdec nova je rubrika našeg portala u kojoj će vas Emil Perdec uvesti u zanimljiv i bogat svijet vina.

Emil je dvostruki sommelierski prvak Hrvatske, povjerenik Hrvatskog sommelier kluba za Istru, direktor hrane i pića hotelskog lanca Plava Laguna te poznati vinski recenzent.

FOTO: Merlo De Graia

Još smo 2020. godine s njim ostvarili suradnju i pokrenuli istoimenu rubriku putem koje smo vam u tridesetak epizoda donijeli priče iz istarskih vinarija. 

U 2021. godini zajedničkim snagama realizirali smo projekt vrlo važan za istarsku vinsku scenu, dokumentarni serijal „30 godina moderne istarske vinske scene“ koji govori o razvoju vinarstva u Istri. Tu smo uključili više od 80 vinara i ostalih zaslužnih za razvoj vinske scene u Istri.

Emil je preko 12 godina pisao kolumnu za Glas Istre u kojem je objavio 1006 tekstova. Stoga će njegov prelazak na Boje zemlje pridonijeti stvaranju kvalitetnih i zanimljivih sadržaja.

„Nastavak suradnje putem njegovih kolumni zasigurno će doprinijeti stručnom pokrivanju aktualnosti u vinarstvu“, izjavila je Kristina Macuka, urednica portala.

Kristina Macuka i Emil Perdec

„Za mene je ovo logičan nastavak naše suradnje i veselim se stvaranju novog sadržaja. Čitatelji mogu očekivati recenzije vina i reportaže s mojih vinskih putovanja“, rekao je Emil.

A priča s putovanja neće nedostajati s obzirom na to da u društvu supruge često odlazi na svjetski poznate vinske destinacije i obilazi vinske podrume, a po kvaliteti vina izdvaja španjolsku pokrajinu Rioju, Gruziju i Toskanu, no kako kaže, svugdje mu je bilo lijepo.

FOTO: Merlo De Graia

Istra se, kada je o vinima riječ, uspoređuje s Toskanom i to, kako kaže Emil, s razlogom: „Iako je Toskana puno veća od Istre, obje regije imaju onaj primorski i kontinentalni dio. Iako se još uvijek ne možemo mjeriti s njihovim vinima, na dobrom smo putu da postanemo jednako dobri, ako ne i bolji od njih“.