U Photo Art Gallery “Batana” danas će se u 17 sati održati otvaranje izložbe fotografija pod nazivom “Rovinj moj grad”. Ova izložba predstavlja širi izbor radova prijavljenih za godišnji kalendar za 2024. godinu te istražuje Rovinj kroz objektiv trinaest autora, članova CVU Batana.

Za realizaciju godišnjeg kalendara proveden je interni foto natječaj na koji se odazvalo 13 članova CVU Batana, čija su raznolika viđenja grada stvorila fascinantan portret Rovinja. Izložba će trajati do 28. prosinca u galeriji Batana (PAG Batana), pružajući posjetiteljima priliku da zavire u bogatstvo perspektiva koje članovi CVU Batana donose.

Nakon službenog otvorenja izložbe, u 17:30 sati održat će se projekcija filma o sugrađanu Zvanu Ugrinu. Snimljen i obrađen od strane Luciana Bunića, film donosi priču o problematici na koju nailazi Zvan Ugrin tijekom ljetnih mjeseci kada želi uživati u kupanju u moru. No, uz podršku prijatelja, pronalazi rješenje za svoje prepreke.

Posjetitelji mogu izložbu pogledati od ponedjeljka do petka od 10 do 12 i od 16 do 19 sati, te subotom od 10:30 do 13 sati. Projekcije filma bit će organizirane po najavi, u popodnevnim/večernjim terminima od 16 do 19 sati.