Višnjan je poznat po zvjezdarnici, ali i velikom broju proizvođača vina. Pošto ne nedostaje pješačkih staza, sve se to spojilo u manifestaciju Hodit, pit i zvizde brojit.

Vinarka Katarina Peršurić ističe kako je manifestacija Hodit, pit i zvizde brojit nastala spajanjem vinara s tog područja zajedno s višnjanskim astrolozima i udrugom Volim Višnjan. Ideja je bila krenuti u šetnju po višnjanskim pješačkim stazama i u sumrak doći na Tićan gdje se nalazi posljednji, treći punkt i osim u vinima, uživati u zvijezdama u najkraćoj noći u godini. Manifestacijom se želi promovirati Višnjan kao agrodestinacija, mjesto gdje se pijat može napuniti s odličnim domaćim proizvodima, a čaša s vrhunskim vinom.

Posjetitelje su po višnjanskim pješačkim stazama vodili članovi udruge Volim Višnjan. Šetnja je završila na Tićanu gdje se nalazi zvjezdarnica. Posjetitelji su imali priliku upoznati višnjanske vinare i proizvođače, ali i poslušati predavanje Korada Korlevića koji je s obilježavanjem ljetnog solsticija krenuo puno prije.