Ako želite dobro pojesti, pogriješiti nećete ako se uputite u Žminj i posjetite neko obiteljsko gospodarstvo, agroturizam ili restoran. Mi smo ih obišli sve, a što se sve nudi, saznat ćete u nekoliko dijelova.
U drugoj epizodi posjetili smo Pršutanu Jelenić gdje smo se zaustavili na hladnom predjelu. Jelo na žlicu čekalo nas je u Restoranu pod Ladonjon gdje su nam ponudili tradicionalnu jotu. Za toplo jelo odabrali smo raviole z vrganjima, poznati specijalitet Konobe Puli Jurića. Kristove krune, koje u posebnim prilikama priprema svaka žminjska nona, pripremili su nam Slastice Isidora Patisserie By Izo Balići.
HLADNO PREDJELO – TRIS Pršutana Jelenić – Pršutana Jelenić
JELO NA ŽLICU – Jota – Restoran Pod ladonjon
TOPLO PREDJELO – Ravioli z vrganji – Konona Puli Jurića
GLAVNO JELO – Fiorentina na Žminjski – Bistro & Bar Giardino
DESERT – Kristove krune – Isidora Patisserie by Izo Balići