Ako želite dobro pojesti, pogriješiti nećete ako se uputite u Žminj i posjetite neko obiteljsko gospodarstvo, agroturizam ili restoran. Mi smo ih obišli sve, a što se sve nudi, saznat ćete u nekoliko dijelova.
U prvoj epizodi posjetili smo Žminjske gušte gdje smo se zaustavili na hladnom predjelu. Jelo na žlicu čekalo nas je u Konobi Žminjka gdje su nam ponudili meneštru z trukinjon. Za toplo jelo odabrali smo bigule z škorupon, poznati specijalitet Konobe Puli Pineta. Latusov sir Veli Jože odlično se uklopio prije sladoleda od štrudela u Slastičarni Erman.
HLADNO PREDJELO – TRIS Žminjski gušti – OPG Žminjski gušti
JELO NA ŽLICU – Maneštra z trukinjon – Konoba Žminjka
TOPLO PREDJELO – Biguli z škorupon – Konoba Puli Pineta
GLAVNO JELO – Teletina iz krušne peći – Agroturizam Familija Ferlin
SIR – Veli Jože – Mljekara Latus
DESERT – Sladoled od štrudela – Slastičarna Erman