U četvrtak, 29. veljače 2024. godine, LAG Istočna Istra organizira besplatnu edukaciju Kreiranje vrta i uzgoj povrća tijekom cijele sezone. Radionica započinje u 18 sati, a održat će se u Gradskoj knjižnici Labin. 

Radionica je osmišljena s ciljem educiranja sudionika o osnovama organskog vrtnarstva te mogućnostima uzgoja vlastite hrane. Voditeljica radionice Silvija Kolar – Fodor, autorica, edukatorica te predsjednica i koordinatorica udruge Biovrt – u skladu s prirodom, podijeliti će svoje bogato iskustvo u području bio vrtlarstva. Od 2012. godine kontinuirano održava predavanja diljem Hrvatske, a do danas je održala preko stotinu predavanja i razmjena sjemena.

Sudionici će imati priliku naučiti osnove organskog vrtnarstva, kao i praktične savjete o tome kako započeti s kreiranjem vrta te gdje i kako je moguće uzgajati hranu. Predavačica će istaknuti prednosti uzgoja vlastite hrane te dati konkretne smjernice o metodama uzgoja. Također, sudionici će saznati osnovna znanja i organske metode potrebne za održavanje organskog vrta i kojim rasporedom sijati određene kulture u vrtu kako bi imali dostupnu hranu tijekom većeg dijela godine.

Image by congerdesign from Pixabay

Nakon predavanja, održat će se i kratka razmjena sjemena. Posjetitelji će imati priliku razmijeniti sjeme te postaviti dodatna pitanja predavačici.

Za sudjelovanje je obavezna prijava putem online obrasca do utorka, 29. veljače 2024. godine, do 14 sati. Predviđeno trajanje radionice je 120 minuta.

Ova besplatna edukacija pružit će sudionicima vrijedne informacije i praktične savjete za uspješno vođenje vlastitog organskog vrta. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže i obogate svoje znanje o održivom načinu uzgoja hrane.