Danas je u konobi Dišpet, u Zajcima pokraj Pićna, održana konferencija za medije kojom je najavljena gastronomska manifestacija Dani mednih delicija središnje Istre, koja se ove godine održava sedmi put. Na navedenoj su konferenciji sudjelovali direktorica TZ središnje Istre – Sanja Kantaruti, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan, predsjednik Udruge pčelara Lipa Pazin – Ranko Anđelini, načelnik Općine Pićan – Dean Močinić te vlasnik Konobe Dišpet – Elvis Zulijani.  

Ovogodišnji 7. Dani mednih delicija središnje Istre bit će održani od 10. do 28. veljače, a  ugostitelji će u svojim objektima tijekom tog razdoblja nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda, koji se ove godine vraćaju u Pazin.  Idealna je to prilika da namirnicu kojom inače osnažujemo imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija, med, kušate u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela koja za vas pripremaju naši ugostitelji. A onda, 24. i 25. veljače, prošetajte sajmom na Danima meda, kupite med lokalnih proizvođača jer zima još uvijek nije gotova.

Cilj je ove manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega pčelara, i ugostitelja s područja Turističke zajednice središnje Istre.

Atraktivne menije, koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta nudit će ugostiteljski objekti: