Najveći maslinarski festival u Hrvatskoj – Dani mladog maslinovog ulja, ove su godine održani u Vodnjanu pod novim imenom ISTRAVIRGIN. Novi koncept manifestacije pokazao se kao odličan korak u promociji najbolje maslinarske regije na svijetu i vrhunskih maslinovih ulja koji se proizvode na ovom području.

Neočekivani završetak maslinarske godine

Maslinarska godina odlično je završila za istarske maslinare. Iako su bili sumnjičavi zbog ljetnih suša, u iščekivanju loše godine za maslinovo ulje, jesenske padaline došle su u pravo vrijeme i donijele vrhunska ulja.

I ove je godine potvrđen status Istre kao najbolje maslinarske regije na svijetu. U čemu je tajna?

Sve je veća proizvodnja Zadruge istarskih maslinara, prepoznata je suradnja kroz proizvodnju zajedničkog brenda istarskog maslinovog ulja.

Veliku ulogu u podizanju kvalitete istarskog maslinovog ulja imaju edukacije maslinara, ali i potrošača kako bi znali prepoznati dobar proizvod.

Promjena identiteta, imena i mjesta održavanja manifestacije bili su veliki izazov za organizatore i ostale izvođače. Stara škola i nekadašnja tvornica obuće pokazala se kao odlična lokacija za ovakav festival. Trud se na kraju isplatio, novo izdanje Dana mladog maslinovog ulja ispunilo je sva očekivanja i potvrdilo status Istre kao najbolje maslinarske regije na svijetu.