U duhu tradicije i uživanja u mladim vinima, Rovinj se sprema obilježiti Martinje bez takuina – San Martin Sensa Tacuin. Ova jedinstvena manifestacija održat će se u subotu, 11. studenog 2023. godine, s početkom u 11:11 sati, na Gradskoj tržnici, pored kafića Grota, a podršku pružaju Grad Rovinj-Rovigno i Turistička zajednica Grada Rovinja.

Posjetitelji će imati priliku uživati u besplatnom kušanju mladih vina berbe 2023. koja će biti predstavljena od strane članova Udruga Agrorovinj i vinarije Grota. Ovo je izvrsna prilika za ljubitelje vina da okuse svježa vina i upuste se u otkrivanje karakterističnih aroma i okusa berbe ove godine.

Posebna gastronomska poslastica bit će pripremljena od strane učenika Strukovne škole Eugena Kumičića u suradnji s kuharima iz Maistre. Svi posjetitelji moći će uživati u besplatnim ukusnim jelima koja će biti dijeljena tijekom proslave Martinja. Ova suradnja između škole i Maistre pružit će priliku mladim kulinarskim talentima da pokažu svoje vještine i stvore nezaboravno gastronomsko iskustvo za posjetitelje.

Očekuje se da će Gradsku tržnicu ispuniti vesela atmosfera, smijeh i mirisi svježe pripremljenih jela. Manifestacija će također biti prilika za okupljanje zajednice, gdje će posjetitelji moći uživati u tradicionalnom ozračju Martinja, obilježenom dobrom hranom i vinom.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje vina, gastronomije i tradicije da se pridruže proslavi Martinja bez takuina na Gradskoj tržnici u Rovinju te zajedno stvore nezaboravno iskustvo u duhu ovog tradicionalnog događaja.