Ljubitelji autohtone istarske kuhinje od 5. do 14. svibnja u vrsarskim restoranima i konobama moći će uživati u tradicionalnim specijalitetima pripremljenih od lokalnih i svježih namirnica.

Turistička zajednica Općine Vrsar prvi vikend u svibnju donosi iznenađenje za sve ljubitelje autohtone istarske kuhinje, jednostavnih i dobrih jela. Od 5. do 14. svibnja u Vrsaru će se održati proljetno izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece. Posjetitelji će moći uživati u tradicionalnim specijalitetima pripremljenih od lokalnih namirnica. 

Okusi tradicije u sedam vrsarskih restorana i konoba

Istarska tradicija uz dodatak kreativnosti vrsarskih kuhara posjetitelje očekuje u sedam vrsarskih restorana i konoba; Fančita, Dvi palme, San Giorgio (Villa Vrsar), Goran, Kod Luce, Rotonda i Lovor Real Grill (Belvedere). Naći će se tu žgvacet od kokoše s fužima, file orade u umaku od jadranskih kozica i pikantna palenta, brodet lignji i oslića s bijelom palentom, pljukanci s kozicama i šparogama, ravioli punjeni sporo pečenom svinjetinom, domaći njoki sa šugom od junetine te fuži sa šugom od divljači. Uz vrhunska tradicionalna jela tu je i čaša vina najboljih istarskih proizvođača. Svaki restoran nudi dva menija, mesni i riblji, koji se sastoje od tri slijeda i čaše vina istarskih proizvođača. 

Spajanjem kontinentalne i mediteranske kuhinje, Vrsarska gourmet ponuda već je dobro poznata i domaćim i stranim posjetiteljima, a posebno se ističe po tradicionalnim receptima koje brižno čuva od zaborava prilagođavajući ih suvremenim trendovima. Vrhunski gourmet doživljaji samo su jedan od razloga zašto Vrsar, ali i cijela Istra, svake godine privlači sve više stalnih posjetitelja i gostiju.

Nastavljajući tradiciju, za sedmo izdanje manifestacije Vrsaranske goložece zaslužni su Turistička zajednica općine Vrsar i hotelsko poduzeće Maistra. Više informacija o manifestaciji možete saznati OVDJE