Udruga Vinistra najavila je 12. En primeur, jedan od najatraktivnijih događaja na hrvatskoj vinskoj sceni, koji će se održati 12. veljače u hotelu Esplanade Zagreb. Na ovogodišnjem izdanju, šezdesetak istarskih vinara predstavit će malvazije berbe 2023. I ove godine, pridružit će im se kolege s Kvarnera s mladim žlahtinama.

Tradicionalno premijerno kušanje vina bit će prilika za susret vinskih stručnjaka, distributera, sommeliera, enologa, vlasnika ugostiteljskih objekata, kritičara vina te zaljubljenika u vrhunska vina. Degustacija će započeti u 13 sati, rezervirana isključivo za poslovnu publiku, dok će vrata za širu javnost biti otvorena od 16 do 19 sati.

FOTO: Merlo De Graia

Prvi En primeur, po uzoru na kušanje novih berbi u Franscuskoj, organizirala je udruga Vinistra 2010. godine, i od tada postaje nezaobilazan događaj na hrvatskoj vinskoj sceni, okupljajući ljubitelje vina i vinske stručnjake.

Unatoč izazovima u vinogradarskoj godini, organizatori iz Udruge Vinistra vjeruju da će istarski vinari ponovno oduševiti Zagreb vrhunskim malvazijama. Očekivanja su visoka, a najavljena degustacija biti će sjajna najava jubilarne 30. Vinistre, koja će se održati od 10. do 12. svibnja u porečkoj dvorani Žatika.

FOTO: Merlo De Graia

Ulaz na En primeur, kao i svake godine, bit će besplatan, ali kako biste uživali u mladim istarskim malvazijama, potrebno je prijaviti se putem LINKA