Lagur Istarski švoj dodijelio je odluke o odabiru osam projekta u sklopu natječaja za mjeru 7 i mjeru 2 iz lokalne razvojne strategije u ukupnom iznosu od gotovo 11 milijuna kuna.

Kroz Mjeru 7., odnosno za promicanje ribarstvene, akvakulturne i pomorske baštine LAGUR Istarski švoj financirat će 4 projekta s područja gradova Poreča i Pazina te Općina Tar-Vabriga i Vrsar u ukupnom iznosu od 7,6 milijuna kuna za dječje odmaralište Špadići, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo. Multimedisjki centar MORe MORe te Interpretacijski centar Ribarska kuća/Santa Marina.

Za Mjeru 2., odnosno za Ulaganja u prodajna mjesta, kušaone i nabavu vozila za proizvode ribarstva u ukupnom iznosu od  3,3 milijuna kuna, LAGUR Istarski švoj dodijelio je odluke za preuređenje i opremanje ribarnica u Pazinu i Poreču te nabavu dva specijalizirana dostavna vozila za proizvode ribarstva i akvakulture.

Prodajna mjesta će imati obavezu uključivanja minimalno 60% lokalne svježe ribe u ukupni asortiman, a dostavna vozila dostavu lokalnih proizvoda ribarstva na adrese odgojno obrazovnih ustanova koje se nalaze na području LAGURa Istarski Švoj. Sve aktivnosti koriste jedinstveni vizualni identitet što dovodi do jačanja prepoznatljivosti i unapređenja lokalnih proizvođača i proizvoda ribarstva i akvakulture. Svi će odobreni projekti imati obavezu koristiti taj logotip.