U četvrtak, 30. studenog 2023. u 18 sati, u bateriji San Giovanni, prostoru pulskog akvarija na Verudeli, održat će se predstavljanje knjige Potonulo blago Jadrana, autora Danijela Frke. 

Danijel Frka bavi se istraživanjem jadranskog pomorstva i zrakoplovne povijesti na hrvatskim prostorima. Nakon uspješno objavljene prve knjige „Blago Jadrana“ 2012. godine, autor nam donosi novu knjigu „Potonulo blago Jadrana“ na gotovo 600 stranica, a prikazuje ukupno 75 izabranih olupina od Savudrije do Prevlake s više od 1000 fotografija i sedamdesetak originalnih autorovih ilustracija.

Novootkrivena nalazišta potonulih brodova, zrakoplova i ona gotovo zaboravljena koja su sada dobila ime i priču u ovoj knjizi, prikazuju nam koliko je bogata i raznolika podvodna kulturna baština Jadranskog mora. Skrivena, krhka i dragocjena baština koju moramo brižno štiti i sačuvati za buduće generacije, što je i poruka knjige. Ona je i značajan doprinos jačanju svijesti o vrijednostima kulturne baštine i neodoljiv poziv roniocima da zarone u tajnoviti svijet podmorskog muzeja.