Na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli, svečano je potpisan ugovor koji označava početak nove suradnje između fakulteta i Vinistre. Dekanica fakulteta, Ksenija Černe, te predsjednik Vinistre, Luka Rossi, izrazili su zadovoljstvo zbog ove inicijative koja će donijeti brojne koristi kako akademskoj zajednici, tako i istarskim vinarima.

Otvorena vrata suradnje

Dekanica Černe naglasila je važnost suradnje s gospodarstvima, posebice s udrugama i poduzetnicima, te istaknula da ovaj ugovor ne obuhvaća samo gostujuća predavanja i terenske nastave. Članovi udruge moći će ponuditi suradnju u bilo kojem obliku, pridonoseći pritom obogaćivanju studentskog iskustva i razumijevanju rada udruga i poduzetništva. Suradnja će, kako je navela, imati dugoročne benefite, uključujući povećanje suradnje između institucija i gospodarstva.

Povezivanje studenata s vinskom industrijom

Luka Rossi, predsjednik Vinistre, istaknuo je važnost približavanja vinskog svijeta studentima ekonomije i turizma. Ova inicijativa omogućuje studentima da se upoznaju s projektima i aktivnostima Vinistre te da budu aktivno uključeni u vinski sektor. S obzirom na rast vinske industrije u Istri i Hrvatskoj, naglasio je potrebu za stručnjacima u području ekonomije, marketinga i analize poslovanja, nudeći studentima nove mogućnosti za razvoj karijere.

Ova suradnja između Fakulteta ekonomije i turizma te Vinistre osigurat će realizaciju zajedničkih tematskih istraživanja, te znanstvenih i stručnih projekata. Također, planira se organizacija seminara, konferencija i drugih programa s ciljem jačanja povezanosti između akademske i poslovne zajednice. Suradnja će također pridonijeti boljem razumijevanju izazova s kojima se susreću istarski vinari te poticati inovacije i napredak u ovom sektoru.