U sklopu svoje misije podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša, Udruga Zelena Istra u suradnji s tvrtkom Pula Herculanea te uz podršku Grada Pule, organizira niz edukativnih radionica tijekom prosinca. Fokus ovih radionica usmjeren je na smanjenje nastanka otpada i poticanje ponovne uporabe, posebice tijekom blagdana.

“Sam(a) svoj majstor” – Radionica Popravaka u Kućanstvu

Prva u nizu radionica, “Sam(a) svoj majstor,” održat će se u srijedu, 13. prosinca, s početkom u 18 sati u Radioni Re-Geppetto, smještenoj u Društvenom centru Rojc. Namijenjena svima, ova radionica ima cilj osnažiti sudionike u osnovnim vještinama popravljanja. Majstor Marko Grbac Knapić vodit će sudionike kroz osnovno znanje korištenja alata te dijeljenje korisnih trikova za popravke u kućanstvu. Sudjelovanjem u radionici, građani ne samo što poboljšavaju svoje vještine popravljanja već i doprinose smanjenju stvaranja otpada.

Radionica Kuhanja za Smanjenje Otpada

U četvrtak, 14. prosinca, u 12:30 sati, prostor edukacijske kuhinje na pulskoj gradskoj tržnici bit će poprište radionice kuhanja s ciljem smanjenja nastanka otpada od hrane. Umirovljeni kuhar Rade Morarević iz kluba umirovljenika 50+ Veli Vrh vodit će radionicu za učenike 2e razreda Gimnazije Pula uz pratnju profesorice Karin Bolković. Ova inicijativa ima za cilj podići svijest učenika o problemu otpada hrane te ih naučiti praktičnim vještinama kako ga smanjiti.

Zero Waste Radionica Zamatanja Poklona

U utorak, 19. prosinca, s početkom u 18 sati, Radiona Re-Geppetto u Društvenom centru Rojc bit će domaćin radionice zero waste zamatanja poklona. Voditeljice Nina Brnić i Andrea Ivančić će sudionicima pokazati kako uz malo kreativnosti zamatanje poklona može postati zabavna i održiva aktivnost.

Ove radionice predstavljaju značajan korak prema održivijem načinu života tijekom blagdanske sezone te pružaju priliku građanima da aktivno sudjeluju u zaštiti okoliša. Udruga Zelena Istra poziva sve zainteresirane da se priključe ovim edukativnim događanjima te zajedno doprinesu očuvanju okoliša i stvaranju održivije zajednice. Broj mjesta na radionicama je ograničen, a zainteresirani se pozivaju da prijave svoje sudjelovanje na e-mail ured@zelena-istra.hr.