U Rovinju je na glavnom gradskom trgu predstavljen projekt “0 – waste raising awareness kit” na kojemu su zajedno radili učenici i profesori Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj-Rovigno i Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča.

Cilj projekta bio je ukazati na problem onečišćenja okoliša, točnije mora. Za tu su priliku  škole odlučile izraditi komplet u kojemu se nalaze platnena vrećica s morskim motivima, višekratna boca izrađena od recikliranog materijala, te interaktivna slikovnica koju su izradila djeca iz OŠ “Finida”, a bavi se navedenom problematikom.

Izrađeno je 800 kompleta, a na predstavjanju projekta paketi su podijeljeni prolaznicima i učenicima trećih i četvrtih razreda s područja Rovinja-Rovigno.

U sklopu “0 -waste raising awareness kit” projekta učenici prošli edukaciju o zaštiti okoliša koju su održali Sandro Dujmović iz Nature Histrice i Daniela Marić Pfannkuchen iz Instituta “Ruđer Bošković”, Centra za istraživanje mora.

Prijavljen projekt odobrilo je Ministarstvo sporta i turizma temeljem javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekta za turizam za 2022. godinu. U sklopu projekta Školi je odobreno 75.850,00 kuna. Partneri na projektu su Grad Rovinj-Rovigno te Turistička zajednica Grada Rovinja – Rovigno. Učenike su kroz provedbu projekta vodili Tanja Ranić Rovis iz rovinjske škole, te Ljiljana Badrov iz porečke škole.