Pčele i pčelarstvo za mnoge su velika nepoznanica. Ako ste i vi jedni od tih o pčelama možete naučiti sve što vas zanima u novom  edukativnom gradskom pčelinjaku u Labinu.

Sredinom rujna u Labinu je otvoren prvi istarski edukativni gradski pčelinjak. Rezultat je to suradnje pčelarske udruge Labin i LAGA Istočna Istra u projektu MED-O-VITA.

U labinskom edukativnom pčelinjaku izbliza možete vidjeti pčele i saznati više o pčelarstvu, vrstama košnica, medonosnom bilju i svemu što vas zanima o ovim vrijednim oprašivačima.

Pčele čine oko 80 posto svih oprašivača biljaka cvjetnica, a uslijed oprašivanja pčela direktno nastaje do 35 posto sve hrane koju čovječanstvo proizvede. Albert Einstein rekao je Kad bi pčele nestale s površine Zemlje, čovječanstvo bi imalo još samo četiri godine života. Osim samih pčela, velika je važnost i njihovih proizvoda i samog pčelarstva kao grane.

Ovaj edukativni gradski pčelinjak namjenjen je edukaciji i upoznavanju ljudi s važnosti pčela i pčelinjih proizvoda. Cilj je udruge da ovo postane park pčelarstva, park koji će spajati ljude, pčele i biljke.