Iz Barbana stiže dobra vijest! Barbara Šošić na grlu 346 Siglavy Riziko iz Konjičkog Kluba Istra u Barbanu, predstavljat će Hrvatsku svjetskom prvenstvu u endurance jahanju koje će se održati sljedeći tjedan u Abu Dhabiju.

Ovo je samo još jedan u nizu svjetskih dometa, budući da su na takvim natjecanjima u Europi već nastupali barbanski jahači Stefano Osip i Denisse Radin i ostvarili izvrsne rezultate. Stefano Osip na svjetskom prvenstvu za mlade konje 2019. u Italiji zauzeo je izvrsno 9. mjesto dok je Denisse Radin na svjetskom prvenstvu za mlade konje 2016. u Francuskoj zauzela 25. mjesto.

Zanimljivo je to da je prva endurance utrka u Hrvatskoj bila upravo u Barbanu 13.05.2006. i od tada barbanski jahači iz Konjičkog Kluba Istra nižu vrhunske rezultate koje i potvrđuju sudjelovanjem na Svjetskim i Europskim prvenstvima, poručuje Zoran Uravić iz Konjičkog kluba Istre te se ovim putem zahvaljuje Općini Barban, Istarskoj županiji, Istra Adventure i Hrvatskom Konjičkom Savezu na pruženoj podršci za ovako važan događaj.