U Medulinu je prošli vikend održana 18. smotra maslinovog ulja Ulika na kojoj su dodijeljene nagrade najboljim maslinarima i uljarima. Na ocjenjivanje su pristigla 32 uzorka maslinova ulja od kojih je 17 osvojilo zlatno, deset srebrno i pet brončano odličje. Šampioni ovogodišnje Ulike su: Fameja – Ivan Teković, Giuseppe Lupieri te OPG Cossetto.

Udruga Ulika za prve je tri nagrade osigurala pehare, a nagrade i medalje uručili su načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac te predsjednik udruge Ulika, Mario Crnobori.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac istaknuo je kako je iznimno zadovoljan nastavkom održavanja ove tradicionalne manifestacije koja promovira i potiče maslinarstvo, ali i nagrađuje najvrjednije i najuspješnije maslinare. Čestitao je svim nagrađenima uz najbolje želje za ovu godinu i još bolje rezultate na budućim natjecanjima. Proizvođač Fameja – Ivan Teković kao šampion ovogodišnje Ulike nagradu i pehar je osvojio sa sortom Istarska bjelica, kao i drugoplasirani Giuseppe Lupieri, dok je trećeplasirani OPG Cossetto svoje mjesto osigurao sortom Buža.

Mario Crnobori se za kraj zahvalio svim nagrađenima, uz želju da se sljedeće godine manifestacija Ulika održi s još više uzoraka.