Prije mjesec dana nismo ni slutili da će se ovo dogoditi. Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske svakodnevno donosi nove mjere kako bi se spriječilo širenje epidemije koja je obilježila 2020 godinu. Koronavirus Covid 19 postao je dio naše svakodnevice, ograničio nam je kretanje, onemogućio druženje, ugrozio radna mjesta i egzistenciju. Turizam je na klimavim nogama pa se ove godine sigurno nećemo hvaliti rekordnim brojkama. Poljoprivreda je poprilično kritično ovih dana. Zatvorene su tržnice, odgođeni sajmovi i manifestacije, a poljoprivrednici u teškoj situaciji; kako plasirati proizvode?

Poljoprivreda je grana koju ne možemo pauzirati. Ona se događa; danas, sutra, a prekosutra je već kasno. Vrijeme je sadnji, sjetvi i ostalih agrotehničkih mjera koje ne možemo i ne smijemo preskočiti ako želimo imati urod i ove godine.

U narednom razdoblju ne smijemo se družiti. Zbog toga Vas ne mogu osobno posjetiti, ali to ne znači prestanak naše suradnje i naših novih priča. Situacija je teška za sve i zato je vrlo važno da se upravo sada držimo zajedno. Naša je dužnost da stanemo uz vas u ova, ne tako lijepa vremena, ali dio našeg tereta pada i na vas jer morate preuzeti jedan dio našeg posla. Vi ćete snimati,a mi objavljivati.