U Poreču su se okupili proizvođači istarskog češnjaka koji na njegovoj promociji rade već jako dugo. Sada su za to dobili i zasluženu nagradu, oznaku Istrian quality.

Istarski češnjak sve je traženiji na tržištu, koliko se proizvede, toliko se i proda. Njegovoj popularizaciji doprinosi i dvodnevni festival koji se održao po drugi puta na porečkom Trgu slobode.

Zvijezdana Križmanić i Dario Antonac pletu reštu

Na ovogodišnjem Festivalu istarskog češnjaka dodijeljene su oznake Istrian quality za istarski crveni i ružičasti češnjak.

Najveći interes je svakako za češnjak u glavici, međutim sve se više traže paski, odnosno mladi izdanci češnjaka. Tržište svakako prepoznaje i razne proizvode i namaze od njih.

Spremanje jela bez češnjaka ne može zamisliti poznati chef David Skoko koji je za ovu priliku pripremio nekoliko vrsta jela za sve posjetitelje.

Jela s češnjakom nestala su velikom brzinom kao i sav češnjak koji su proizvođači donijeli na festival. Upravo je to uspjeh još jedne manifestacije koja svake godine raste. S nestrpljenjem iščekujemo iduću.