U subotu je održana eko-akcija u sklopu projekta Od izvora do mora u kojoj je svojim sudjelovanjem Grad Vodnjan-Dignano zajedno sa svojim građanima pokazao brigu o okolišu. Također, ukazali su na ponašanje građana koji nebrigom i neodgovornošću uzrokuju takvo sramotno stanje. U eko-akciji prikupljeno je 1420 kilograma otpada; manjim dijelom uz šetnicu Nove plaže u Barbarigi dok se većina nalazila na ilegalnom deponiju na području bivše Sahare u Barbarigi.

Ovo je bila druga eko-akcija na području Grada Vodnjan-Dignano ove godine. Iz Grada su se ovim putem zahvalili svim sudionicima obje eko-akcije: Eko-aktivstima Vodnjan-Dignano, DVD Vodnjan, DVD Peroj, ronilačkom klubu Loligo, članovima festivala Escape the City, Contradi d.o.o., Castelieru d.o.o., vijećnicima Gradskog vijeća Grada Vodnjan-Dignano te svim aktivnim građanima i gostima koji brinu o čišćoj vodnjanštini.

Cilj eko-akcija je senzibiliziranje javnosti i podizanje svijesti građana, udruga, institucija i ustanova o potrebi djelovanja čišćenjem i sprječavanjem ilegalnih deponija te poticanje društvene i ekološke odgovornosti. Iz Grada naglašavaju: Želimo unaprijediti prostor u kojem živimo!