Na Žminjštini je proizvodnja vina i rakije dugogodišnja tradicija. Tako je i u obitelji Pamić iz sela Pamići gdje se danas nalazimo.

Čuvanje žminjske tradicije iskazano je i kroz imena likera; Šantul, liker od kadulje i limuna; Šantula, medica; Fioco, liker od terana; Fioca, liker od malvazije i Minja, biska.

Nakon što je isprobao sve likere, Emilu se najviše svidjela Fioca. To je fini liker koji se dobiva od domaće malvazije i domaće rakije. U njih se stavlja kora svježe naranče i ružmarin. Ima lijepu boju karamele, krasi je miris agruma i narančine kore. Lijepo se pije, ima finu notu slatkoće na koju se odlično nadoveže alkohol. Preporučam je kao digestiv ili kao long drink s par kocki leda, uz sok od cijeđene naranče i malo ružmarina. A domaćice je stavljaju i u fritule pa ćemo za kraj Fiocu sljubiti s fritulama. Živjeli!