Ljubitelji vina vesele se obilježavanju dana svetog Martina. Vinskih je manifestacija u to vrijeme najviše, a Martinje se obilježava u gotovo svakom mjestu, nešto u privatnom, a nešto u javnom okruženju. Valja obilježiti dan kad mošt postaje mlado vino.

Martinje je obilježeno i na glavnom pulskom trgu – Forumu. Na manifestaciji Martinje u Puli koja je održana u sklopu manifestacije, svoja su vina predstavili vinari južne Istre. Tijekom tri dana, od 10. do 12. studenog, osam vinarija –  Vina Benazić, Dobran vina, Kalavojna, Vina Marčeta, Memento Moris Winery, Vina Silja, Vina Šegota i Teraboto posjetiteljima su ponudili vina od najpoznatijih autohtonih i svjetskih sorti te njihove kupaže koje proizvode u svojim podrumima.

FOTO: Turistička zajednica Grada Pule

Gastronomsku ponudu je upotpunila konoba Danijela iz Betige te Nadine fritule koje su ponudile raznovrsne istarske delicije.

Bila je to odlična prilika za okupljanje ljubitelja vina, ali i proizvođača koji su iskoristili priliku za dodatnu promociju i predstavljanje svojih vina. Uz vrhunsku vinsku kapljicu zabava je potrajala do ponoći uz ritmove DJ Alexa, DJ Kedže te ženske klape Oželanda i benda Febra.