Maslinarska godina završila je vrlo uspješno za većinu maslinara. Vrhunska kvaliteta maslinova ulja nije upitna, ali kako ju sačuvati?

Tehnologija, edukacije i izložbe podigle su proizvodnju maslinova ulja u Istri na zavidnu razinu. Kvaliteta se nagrađuje iz godine u godinu na raznim svjetskim natjecanjima, a turisti sve više obilaze kušaone istarskih maslinara. U svakom domaćinstvu maslinovo ulje danas je nezaobilazna namirnica.

Maslinari i uljari preporučit će filtriranje nakon prerade kojim će se ulje očistiti od nečistoća i vlage. Time će se izbjeći taloženje pa ulje neće trebati pretakati.

Sve je veća svijest i među malim maslinarima i hobistima koji  prerađuju ulje za svoje potrebe. Pravilno skladištenje nakon prerade od velike je važnosti za očuvanje kvalitete i dulju trajnost maslinova ulja. 

Uz zdrav plod, dobru preradu te pravilno skladištenje, kvaliteta maslinova ulja je zajamčena kao i vrhunski rezultati na svjetskim natjecanjima i održavanje statusa najbolje maslinarske regije na svijetu.