U organizaciji udruge ISTARSKO – Ekomuzej iz Vodnjana i ove se godine organizira tečaj rezidbe maslina. Tečaj će se održati od 18. do 20. ožujka u Vodnjanu. Prijaviti se možete do 14.3.2022. putem web obrasca, slanjem e-maila na info@istrian.org ili na broj 0993503590.

Teorijski i praktični dio

Trodnevni tečaj sastoji se od uvodnog, teorijskog dijela koji je primjeren za sve zainteresirane maslinare i entuzijaste koji žele proširiti ili obnoviti svoje znanje o tehnikama uzgoja maslina. Također, podučava o fiziologiji i biologiji masline, ali i o različitim načinima orezivanja i procesa vezanih uz berbu. 

Drugi dio tečaja odnosi se na praktični dio koji se održava na Didaktičkoj farmi koja se nalazi u sklopu vodnjanske osnovne škole. Polaznici će moći primjeniti svoje znanje uz stručno vodstvo dipl. ing. agr. Ivice Lazarevića.

Projekt Slow food na djelu – mladi ljudi i budućnost prehrambenog sustava u Hrvatskoj djelomično sufinancira kotizaciju teorijskog dijela predavanja, dok cijena za praktični dio tečaja iznosi 850 kuna.

Kako je bilo prošle godine, možete pogledati u priči: