U Loboriku stigla priznanja s prestižnog međunarodnog ocjenjivanja World championship cheese contest koje se održava u Wisconsinu u SAD-u od 1957. godine.

Visoko, drugo mjesto u kategoriji Tvrdih miješanih sireva koji dozrijevaju manje od šest mjeseci osvojio je tvrdi sir PEGULA. Sir je to koji se dobiva mješanjem kozjeg, ovčjeg i kravljeg mlijeka. Pegula je već nagrađivana, a diči se i zlatom s natjecanja u Kasaidi u Austriji. 

Sir RICI, najnoviji sir sirane u Loboriki, osvojio je sedmo mjesto u otvorenoj kategoriji Tvrdih sireva. Radi se o siru koji je ime dobio po pradidu obitelji Grubešić koji je zaslužan za prenošenje ove tradicionalne recepture starije od sto godina. Zrenjem od 12 mjeseci dobiva se sir umjerene tvrdoće koji se odlično sljubljuje s mesnim platama i laganim crnim vinima. Sir je to koji je osvojio šampionsku titulu na prošlogodišnjem Festivalu sira u Savičenti, a krase ga i medalje raznih međunarodnih natjecanja.