Pulska gradska tržnica ugostila je Udrugu branitelja proizvođača Panonija kroz izložbeno-prodajnu manifestaciju pod nazivom Slavonsko Martinje na pulskoj tržnici. Posjetitelji će od 7. do 12. studenoga 2022. godine moći uživati u tradicionalnim proizvodima Slavonije koje predstavlja 15 izlagača.

Posebno za Martinje, donosimo kuhano vino iz Iloka, a pripremat ćemo i slavonski čobanac. Ako ste ljubitelj kontinetalne tradicionalne kuhinje i drugih slavonskih delicija, onda je dolazak na pulski trg pored zgrade tržnice pravo mjesto za vas, poručuje Pavao Baotić predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija.

Udruga branitelja proizvođača Panonija okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-e, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge te kućne radinosti. Prije sedam godina udružili su se kako bi promovirali autohtone slavonske i druge autohtone proizvode kroz zajednički nastup na tržištu. adi se o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak se u Udruzi daje na ljude koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave te i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovim teškim i kriznim vremenima. Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte kao što su Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće te Zeleno i Plavo. Po tim je manifestacijama udruga postala prepoznatljiva diljem Hrvatske.