Zbog velikog interesa, otvara se još jedan termin za tečaj rezidbe maslina u Vodnjanu. Tečaj u organizaciji udruge ISTARSKO – Ekomuzej iz Vodnjana će se održati od 22. do 24. travnja. Prijaviti se možete do 20. travnja 2022. godine slanjem e-maila na info@istrian.org ili na broj 0993503590.

Teorijski i praktični dio

Trodnevni tečaj sastoji se od uvodnog, teorijskog dijela koji je primjeren za sve zainteresirane maslinare i hobiste koji žele proširiti ili obnoviti svoje znanje o tehnikama uzgoja maslina. Također, podučava o fiziologiji i biologiji masline, ali i o različitim načinima orezivanja i procesa vezanih uz berbu. Polaznici će također proširiti svoja znanja o alatima za rezidbu te praktičnim vještinama rezidbe mladih stabala, stabala u rodu, starih stabala i njiihove regeneracije.
Praktični dio tečaja održava se na Didaktičkoj farmi koja se nalazi u sklopu vodnjanske osnovne škole. Polaznici će moći primjeniti svoje znanje uz stručno vodstvo dipl. ing. agr. Ivice Lazarevića.

Zahvaljujući podršci Dobrotvornog fonda Intesa Sanpaolo i partnerstvu s organizacijom Slow Food, udruga ISTARSKO – Ekomuzej iz Vodnjana pokrenula je projekt Slow Food na djelu – mladi ljudi i budućnost prehrambenog sustava u Hrvatskoj koji djelomično sufinancira kotizaciju teorijskog dijela predavanja, dok cijena za praktični dio tečaja iznosi 850,00 kuna. U cijenu su uključeni tiskani materijal s predavanja, certifikat o sudjelovanju i subotnji ručak.

Mole se sudionici da sa sobom ponesu alat za ručnu rezidbu maslina, kako bi se praktični dio mogao kvalitetnije održati. Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen te je potrebno posjedovati Covid potvrdu ili važeći dokaz negativnog Antigenskog testa.

Prijaviti se možete do 20. travnja 2022. godine slanjem e-maila na info@istrian.org ili na broj 0993503590.